Art deco

Köpa möbler, tapeter och inredning till inredningsstil art deco stil på nätet.

Via annonser, bilder och länkar kommer du till indredningsbutiker av olika slag passande för olika inredningsstilar. Där kan du köpa möbler och annan inredning till just den inredningsstil du önskar.

Via länkarna ovan kan man hitta inredning till art deco stil, tex. art deco tapet.

Art deco stil sträcker sig från 20-talet till början av andra världskriget. Översatt från franskan betyder art deco dekorativ konst. Kriget är för denna gång över och framtiden ser ljus ut. En stor marknad öppnar sig och konsumtion blir en ny företeelse. Städer och byar elektrifieras. Det moderna samhället har gjort sitt intåg. På denna sida hittar du möbler, inredning och tapeter i art deco inredningsstil. Det finns många art deco tapeter att välja mellan för att de ska passa art deco stil, tex. art nouveau tapeter.


Art deco stil

Art deco stil inredning kan sägas vara en protest mot massproduktion och man ville istället lyfta fram den artistiska förmågan i konsten, designen och inredningen. Motiv på tyger och tapet hämtades från Orienten och det antika Grekland och Rom. Inredningsstilen art deco, kännetecknas av bland annat sicksack mönster och blixtar, enfärgade Art deco tyger eller Art deco tapeter. Golven är ofta parkettgolv, linoleumgolv i abstrakta mönster eller svartvit eller rutig vinyl. Kvinnofigurer användes i lampdesign, lampor i krom var populärt. Färger som var vanliga var silver, svart, krom, gult och rött. Sovrum och vardagsrum har lite mer dämpade färger i beige och grönt.En återförsäljare med butik på nätet med ett stort sortiment av art deco stil som art deco tapeter är Bygghemma. Nedan bilder på tapeter hämtade från deras butik. Besök deras butik för att hitta art deco tapeter och annan art deco inredning.

art deco tapet art deco tapet

Tack vare nätet så har man lätt att skaffa möbler och inredning till de olika inredningsstilarna tex. till art deco inredning. Det finns en mängd inredningsbutiker på nätet som täcker detta behov av inredning tex. art deco tapet och art deco tyger till art deco stil, från norr till söder i vårt avlånga land. Skulle detta inte räcka så kan man också med nätets hjälp gå utanför landets gränser för att hitta den heminredning man söker. Du kanske har bestämt vilken inredningsstil du vill ha, vandra då mellan annonserna och butikerna du hittar på sidan. För den som gillar lantlig inredning är ett tips att besöka Solhem inredning. Här hittar du bland annat lantliga möbler från Oliver Furniture. Deras möbler har en enkel lantlig design. Skandinavisk enkelhet där kökssoffan är ett strålande exempel. Danska Oliver Furniture tillverkar enkla och lantliga möbler med hög charmfaktor. Nedan bilder på möbler hämtade från deras inredningsbutik. De flesta inredningsbutiker har något för de flesta stilarter tex. till art deco stil.

lantlig inredning lantlig inredning

Nedan annonser från tillverkare, återförsäljare och butiker av heminredning inom olika stilarter, tex. art deco inredning som art deco tyger och art deco tapet som art nouveau tapeter. Vandra mellan annonsörerna för att jämföra utbud och priser vilket på i stort sett samma varor kan variera beroende på olika orsaker, läsa texter och titta på bilder för att finna tips, råd, ideer och inspiration då du söker art deco stil. Nedan en bild på tapet i art deco motiv.

art deco

För dig som söker inredning till art deco inredning så finns en hel del butiker att hitta på nätet. En av dessa butiker är antikt i tommarp. Nedan bilder på art deco möbler hämtade från denna butik. Den vänstra bilden ett vitrinskåp, 1920-30 tal, Sverige. Jakaranda med riklig intarsia. Bredd ca 163 cm. Höjd ca 141 cm. Den högra bilden ett fajansbord, Serveringsvagn med kakelplattor i fajans. Signerad M. E-L, daterad 23.

art deco möbler art deco möbler

Är du intresserad av art deco inredning och art deco stil så kan du via tidningar och böcker lära en hel del. Nedan böcker från Adlibris bokhandel som du hittar på nätet. Om den vänstra boken : M/S Kungsholms inredning : mästerverk i svensk artdeco. Anne-Marie Ericsson har letat i arkiv och museer efter beskrivningar, ritningar och gamla fotografier för att försöka rekonstruera denna makalösa uppvisning i svensk inredningskonst. Om den högra boken är om olika stilarter, art deco stil mm. Detta är den stora guideboken till stilhistorien. Från barocken via rokoko, gustavianskt, empir, nystilar och jugend till funkis, femtiotal och de senaste decenniernas stilar och trender.

art deco inredningstilar


Art deco inredning

Nedan sidor som sajten innehåller. På denna sida kan du hitta olika inredningsstilar, tex. art deco inredning och art deco stil. Via länkar och annonser kan du köpa art deco inredning, art deco möbler, art deco tyger och art deco tapeter.

HEM Art Deco Feng shui
Herrgårdsstil Indisk inredningsstil Jugend
Lantlig inredning New England Postmodernism
Romantisk inredning Scandinavian modern (50-60 tal) Shabby chic inredning
Skärgårdsstil